Ce mănâncă românii de 1 Mai
De 1 Mai, micii rămân regele incontestabil al sărbătorii, având o creștere a comenzilor cu 25% față de anul precedent, conform unei analize a comportamentului de consum al românilor. Aceștia au reprezentat aproape 30% din totalul comenzilor de mâncare tradițională livrate de restaurante.
Pe lângă micii, românii au optat și pentru burgeri, sandvișuri, cartofi prăjiți, precum și pentru preparate clasice precum ciorba de burtă, ciorba de legume, sarmalele și papanașii. Cele mai multe comenzi de mâncare tradițională au fost înregistrate în marile orașe, cum ar fi București, Brașov, Pitești, Constanța și Iași.
Un alt aspect de remarcat este că cererea pentru dulciuri, inclusiv clătite, înghețată și prăjituri, a crescut spectaculos, cu aproape 50% mai mult decât în 2023. În ceea ce privește băuturile, berea a fost din nou preferata românilor, urmată de băuturi carbogazoase și apă.