Ministrul Agriculturii critică consumul de avocado în România
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a lansat un apel către români să aleagă produsele locale, precum brânza românească și roșiile, în detrimentul avocado-ului și mozzarella-ului, subliniind că acest lucru contribuie la creșterea deficitului comercial al țării. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă, în care a fost prezentat programul PSD de relansare economică.
„Dacă vrem să mâncăm brânză franțuzească, dacă vrem să mâncăm avocado și nu vrem să mâncăm brânză și roșiile de la țăranii români, sigur că deficitul, balanța comercială va crește”, a afirmat ministrul. El a subliniat că un fruct de avocado costă echivalentul a trei kilograme de roșii românești.
Replica unui jurnalist a fost promptă: „Domnule ministru, mă scuzați, cred că n-ați mai fost demult la piață și nu știți cât costă un kilogram de roșii”, având în vedere că prețul unui avocado variază între 5 și 7 lei, iar un kilogram de roșii depășește 6 lei.