Primii struguri românești din acest an, gata de cules
În județul Buzău, strugurii românești din acest an sunt deja gata de cules, chiar dacă suntem abia la mijlocul verii. Aceștia sunt cultivați în sere, alături de roșii și castraveți, o metodă inovatoare care a dus la obținerea primelor boabe dulci ale sezonului.
Cât costă strugurii de seră?
Prețul pentru un kilogram de struguri de seră, vândut direct de la producători, este de 24 de lei. Claudiu Breazu, un producător local din localitatea Glodeanu Sărat, afirmă că producția a crescut semnificativ, estimând o recoltă de peste o sută de tone la hectar atunci când strugurii vor fi la maturitate.
Producția strugurilor
Claudiu Breazu menționează că anul acesta producția este de 4-5 ori mai mare decât anul trecut, iar în cazul strugurilor negri, s-a triplat. Strugurii sunt ambalați în caserole de 500 de grame și livrați către supermarketurile din țară.
Sprijin pentru agricultori
Reprezentanții Direcției Agricole Buzău colaborează cu Ministerul Agriculturii pentru a obține sprijin în promovarea acestui sistem de cultivare. O vizită a ministerului pe teren este așteptată pentru a evalua situația actuală a producției de struguri din sere.