România, lider în comenzi de sushi în Europa de Sud-Est
România ocupă primul loc în Europa de Sud-Est la cererea de sushi în ultimele 12 luni, conform unei analize realizate de o platformă de comenzi și livrări la domiciliu. În această perioadă, consumul de sushi a înregistrat o creștere semnificativă, România fiind una dintre cele mai dinamice piețe din regiune pentru acest tip de preparat.
Preferințele românilor pentru sushi
Dintre toate tipurile de sushi, românii preferă Maki, cu Nigiri, Inari, Sashimi și Uramaki urmând în topul preferințelor. Analiza arată că ora 19:00 este momentul de vârf al comenzilor, iar vineri, sâmbătă și duminică sunt zilele cu cea mai mare activitate în consumul de sushi.
Ocazii speciale și comenzi record
Ziua Îndrăgostiților, sărbătorită pe 14 februarie, a fost, pentru al treilea an consecutiv, ziua cu cele mai multe comenzi de sushi, cu aproximativ 60 de porții pe oră. De asemenea, și pe 8 martie, de Ziua Femeii, românii au comandat porții semnificative de sushi, demonstrând că acesta este o opțiune preferată nu doar la ocazii speciale.
Orașele cu cele mai multe comenzi
București, Cluj-Napoca, Iași, Brașov și Constanța sunt orașele din care se plasează cele mai multe comenzi pentru sushi. Capitala nu doar că este lider la consum, dar a înregistrat și cea mai mare comandă individuală de sushi, cu o valoare de peste 2.300 lei.
Cresterea globală a cererii de sushi
Cererea de sushi a crescut cu 21% la nivel global în prima jumătate a acestui an, iar România a avut un aport important în această creștere. Numărul utilizatorilor care au comandat sushi a crescut cu 17% la nivel mondial, confirmând tendința de globalizare a acestei delicatese japoneze.