„`html
Turiști otrăviți cu Pina Colada într-un resort din Fiji
Șapte străini, dintre care cinci turiști, au fost spitalizați cu suspiciunea de intoxicație după ce au consumat Pina Colada la un bar dintr-un resort de cinci stele din Fiji, au declarat autoritățile locale, conform BBC. Turiștii, cu vârste cuprinse între 18 și 56 de ani, provin din SUA și Australia. Alți doi pacienți sunt străini care locuiesc în Fiji.
Incidentul a fost raportat după ce oaspeții au prezentat simptome precum greață, vărsături și probleme neurologice. Inițial, au fost transportați la Spitalul Sigatoka, iar ulterior transferați la Spitalul Lautoka. Ministrul Turismului din Fiji, Viliame Gavok, a descris incidentul ca fiind „extrem de izolat”, subliniind că resortul nu a fost implicat în modificarea ingredientelor băuturilor servite.
Hotelul Warwick Fiji a declarat că ia în serios suspiciunea de intoxicație cu alcool și desfășoară o investigație detaliată. Autoritățile au confirmat că nu au fost raportate alte cazuri și că poliția din Fiji investighează circumstanțele incidentului. Un purtător de cuvânt al ministerului australian de externe a menționat că două familii australiene din Fiji primesc asistență consulară.
Ministrul australian Jason Clare a comentat că există un sentiment terifiant de „deja vu”, referindu-se la un incident similar din Laos, unde două fete australiene au murit din cauza unei intoxicații cu metanol.
„`
Turiști otrăviți cu Pina Colada în Fiji
Recent, un incident alarmant a avut loc într-un resort de lux din Fiji, unde turiști au fost otrăviți după ce au consumat Pina Colada. Conform unui avertisment emis de Departamentul de Afaceri Externe și Comerț al Australiei (DFAT), există riscuri semnificative legate de consumul de băuturi alcoolice, inclusiv posibilitatea de otrăvire cu metanol.
Autoritățile australiane subliniază importanța obținerii de ajutor medical de urgență în cazul în care turiștii bănuiesc că băuturile consumate ar fi putut conține substanțe toxice. Aceasta este o reamintire crucială pentru toți cei care vizitează destinații exotice, cum ar fi Fiji, unde siguranța alimentelor și băuturilor poate fi o preocupare majoră.