Berea ‘1923’ lansată de nepotul lui Mircea Lucescu
Clubul de fotbal Rapid București, în colaborare cu Matei Lucescu, nepotul selecționerului Mircea Lucescu, a lansat berea ‘1923’, dedicată suporterilor giuleșteni. Această denumire evocă istoria echipei, fondată în acel an.
Matei Lucescu a subliniat că prin acest produs își dorește să aducă în atenția fanilor tradiția clubului. De asemenea, el a promis că va produce o bere specială în cazul în care echipa giuleșteană va câștiga un trofeu în sezonul viitor. „Am vrut să facem ceva mai interesant, astfel încât oamenii să gândească la istoria Rapidului și la tradiție”, a declarat Lucescu.
Investiție în fabrica de bere Grivița
În 2023, Matei Lucescu a anunțat o investiție de 6 milioane de euro pentru construcția unei fabrici de bere în zona Popești-Leordeni, București. Aceasta va deveni cea mai modernă fabrică de bere craft din Europa de Est, având capacitatea de producție ce poate crește de la 2.000 la 27.000 de hectolitri pe an.
Fabrica va crea între 25 și 30 de locuri de muncă și va susține cererea din retail, unde produsele sunt deja disponibile în rețelele Cora, Carrefour, Auchan și Mega Image.
Reînvirea brandului Grivița
Matei Lucescu a început demersurile pentru reînvirea brandului de bere Grivița, activ în perioada comunistă și în anii ’90, și a solicitat înregistrarea mărcii la OSIM. Această inițiativă vine ca parte a viziunii sale de a conecta tradiția cu inovația în industria berii.
Nepotul lui Mircea Lucescu lansează o bere surpriză
Nepotul celebrului antrenor de fotbal Mircea Lucescu a relansat brandul de bere Grivița, aducând în atenția publicului o nouă variantă de bere. Această inițiativă marca o întoarcere la tradițiile de producție a berii din România, având la bază o istorie bogată ce datează din anul 1869.
Istoricul brandului Grivița
Fabricată inițial de antreprenorul german Erhard Luther la București, fabrica de bere a fost naționalizată în 1948 și a devenit cunoscută sub numele de Întreprinderea de Bere București – Fabrica „Grivița”. De-a lungul anilor, fabrica a trecut prin diverse modificări, inclusiv o redenumire în perioada anilor ’70 în Fabrica Gambrinus.
În 1998, fabrica a fost preluată de un grup de investitori britanici și americani care au implementat un program de modernizare. Cu toate acestea, producția de bere a încetat în 2005, iar fabrica a fost ulterior vândută, iar terenul a fost destinat dezvoltării imobiliare.
Planuri de revitalizare
Dezvoltatorii imobiliari au avut intenții de a păstra clădirile istorice ale fabricii, inclusiv orzăria și mălțăria, transformându-le în zone de entertainment, cu cafenele și restaurante. Cu toate acestea, planurile nu au fost realizate conform așteptărilor, iar fabrica a fost vândută ulterior altui dezvoltator, care a anunțat intenții similare în privința conservării și valorificării clădirilor istorice.
Astfel, relansarea brandului Grivița de către nepotul lui Mircea Lucescu poate reprezenta o nouă eră pentru această marcă emblematică a berii românești.